Etiketter

, , , , , ,

Det var bara att konstatera att sängen i ena sovrummet var för hård och barnbarnet har inte så mycket fett att vila på. Äntligen gjorde vi slag i saken och bokade en taxi för att åka till Prachuap Khiri khan vilket är ungefär 20 minuters bilresa från Huay Yang. Där finns det en affär som heter Home Pro man kan väl säga att det är en blandning av allt man kan behöva till ett hus dock inte så mycket möbler. Vi har köpt kakel, kranar med mera där. Inte direkt ett så kallat ” gubbdagis” men snudd på.

Nåväl nu är det inte så att man bara går in och ser ut en madrass, tar den och betalar. Nej när vi väl hittade en säljare och vi bestämt vilken vi ville ha fick vi vänta en bra stund och därefter gå till en disk där Rolf skrev på en blankett.

På den stod priset och namnet på madrassen så vi förstod att nu skulle vi gå till kassan och betala.

Det visade sig vara riktigt, glad i hågen tog Rolf nu varuvagnen och styrde mot utgången.

Nej, nej först måste han skriva på en blankett till.

Denna gången för att bekräfta att vi hade tagit emot madrassen men därefter kunde vi gå ut och lägga den i taxin. Trodde vi men då kom en annan säljare utrusande med en taperulle i högsta hugg. Madrassen skulle givetvis tejpas ihop så den blev så liten som möjligt. Många turer och lång tid för att köpa en madrass nej tacka vet jag IKEA. Nu behövdes det något stärkande och som tur var låg Swensens i Tesco/Lotushuset.

Vi styrde kosan dit och där finns det något för alla, våffla med glass o sylt eller varför inte en Amerikainspirerad glass och CoaCola.

Eller Sticky rice med Mango det är väldigt gott, består av ris kokat i cocosmjölk och ofta lite färgat men det ska vara gul mango. Detta hade vi verkligen förtjänat.

Annons