Etiketter

, , , , , , ,

Även om det mysigt att bara slappa och ta dagen som den kommer så visst uppskattar man ett litet avbrott ibland. Man kan tycka att den lilla fiskebyn Huay Yang ligger lite för sig själv och inte bjuder på så mycket sevärdheter. Där har man alldeles fel det finns mycket intressanta platser för såväl vuxna som barn inom lagom utflyktsavstånd. Vi bestämde oss att göra en halvdagstur och passade på en dag när det var städning i huset så slapp vi vara i vägen.

Det blev en tur med bil till Ban Krut som även det ligger i provinsen Prachuap dessutom bara en knapp timmes väg från vår by. Templet ligger i utkanten av själva orten på ett ganska så högt berg. Men man tar bil upp till parkeringen som ligger ganska högt upp och därefter är det trappor. Dessutom finns det drycker, glass, honung och lite annat att köpa.

Själva infarten vaktas av, ja vad föreställer de? Det är vanliga statyer vid tempelplatser i alla fall.

Nedanför templet finns det en enormt stor Buddhastaty.

Den har en fantastisk utsikt mot Ban Krut, badviken med den långa sandstranden och havet.

Själva templet ser ut som ett sagoslott och räknas nog som ett av de vackraste i Thailand. Templet är inte så gammalt och att det finns till beror på att det har finansierats av en del donationer.

Vid trappan håller två trehövdade ormar vakt.

Besöker man templet är det viktigt att se insidan, här skulle jag kunna visa hur många bilder som helst. Alla utsmyckningar, guldpläteringar, blommor och speglar vart och ett är otroliga konstverk.

Tyvärr regnade det denna dag annars vill man gärna stanna upp vid något fönster och försjunka i drömmar när man ser denna underbara natur.

Glasmålningarna som det finns ganska många av berättar var och en sin historia. När vi sett klart på tempel, statyer och utsikt ställde vi kosan mot Tap sake som vi körde förbi på vägen från byn. Denna gången stannade vi till för vid motorvägen vid Tap sake ligger pizzerian P2N och de har väldigt goda pizzor.

Annons