Etiketter

, , , ,

En dag åkte vi med bil till Prachuap eller närmare bestämt ao manao. Ao manao är ett militärt område som ligger vid en vik i Prachuap som ofta även kallas för staden med de tre vikarna. En av vikarna är Ao manao och för att komma dit måste man åka igenom ett militärt område. Vi noterade att taxichauffören fick lämna sitt id kort hos vakten när vi åkte in men fick det åter vid tillbakafärden. På den vänstra sidan av viken ligger en fin populär badstrand det är dock inte en sandstrand utan består mer av havet slipade småstenar. Här ligger lite försäljningsställen, restauranger och ett hus där man har möjlighet att duscha och byta om. När man kommer in på det militära området och åker längst ut mot havet då kommer man till berg.

Väl framme möts av några ”apstatyer” De ser väl inte så välkomnande ut men skam den som ger sig.

Det regnade så det var inga apor framme men plötsligt dök det upp några i ett träd, de är väldigt nyfikna.

Funderade på vad vi ville men blev helt nöjda när de såg vår matsäck. Den bestod av bananer, äppelklyftor och popcorn.

De var så trevliga och kastade sig inte fram för att ta del av godiset nej en i taget, även om de kollade vad kompisen fick.

När de var nöjda hoppade de iväg till sina kompisar. Annars när vi har sett apor har de varit väldigt påflugna och lite skrämmande men inte de här.

Jättegulliga glasögonapor eller Trachypithecus obscurus som de egentligen heter. De finns mest i sydostasien och då i regnskogarna. Kroppen är oftast smal och även svansen som har en längd mellan 50 – 110 cm. Visst är de gulliga och det var så roligt att träffa dem igen. Tyvärr gör ju skövlandet av regnskogen att dessa djur får mindre och mindre markområden att leva i. Otroligt.

Annons