Etiketter

, , , , , ,

Dags för en tur till Bangkok men denna gången blir det med bil, det räcker med att ta tåget en gång även om det var ganska bekvämt. Vi skall till centrum av staden och med bil kommer direkt till porten. Även bilåkning kan vara trevligt eftersom det finns mycket att se på efter vägen.

Den första platsen vi kör förbi är Prachuap och där ser vi en glimt av Home Pro. Därefter körde chauffören in på en liten väg och här kan man tala om ”rena landet”. En lång bit var det också men han hade läget under kontroll för på så vis slapp vi en enorm bilkö.

Bitvis är det mycket grön natur som faktiskt är lite böljande ömsom platt och ömsom berg.

Det finns en hel del fina tempel av olika storlek att beskåda efter vägen

Just nu håller man på med vägarbete på motorvägen till Bangkok så man får räkna minst en halvtimma extra vad gäller färdtid gäller nog en tid framöver.

När man ser de här saltdammarna då vet man att det bara är drygt en timmas körning kvar av de fyra och ett halvt som det tar. Inklusive paus.

Vackra bilder åker förbi, här är en långtradare vars förare tydligen gillar havet eller har han sett för mycket på filmen The Mermaid.

Arbete pågår för fullt under vägbroar och viadukter.

Platserna fungerar även som bostäder och jag kan tänka mig ett en del vägbyggare bor här. Ack.

Nu kan man säga att vi anländer till Bangkok eller som thailändarna själva säger Krung Thep som betyder Änglarnas stad. Ska man vara korrekt heter den Krung Thep Maha Nakhon men det kan jag aldrig lära mig att komma ihåg. En häftig silhuett visar sig i alla fall från denna enorma stad med omkring 9 miljoner invånare.

När jag såg detta lilla fordon var jag glad att vi inte åkte i den å andra sidan vilket lämpligt fordon att ha i byn. Nu lämnar vi Bangkok en stund men återkommer, jag ska även leta upp lite fler gamla bilder från Huay Yang.

 

Annons