Etiketter

, , , , , ,

Efter tre veckor i vår ensamhet har tristessen ännu inte infunnit sig, vilket är skönt. Idag var vi oförskämt sena till förmiddagens hundpromenad inte för att hunden klagade men i alla fall. Anledningen till det var att jag vaknade kl. 04.00 till ett väldigt oväder, storm o snö.

Låg och lyssnade till det några timmar och då var det ju skönt med en rejäl sovmorgon på det. Men kanske var det ändå tur för det blev en annorlunda upplevelse än vanligt idag. När vi var på väg hem, ja då går vi förbi en ” gammal” bondgård fast idag är drivs den inte som en sådan. Däremot har de får och just idag så var det lamning på gång.

Här kan jag ju inte låta bli att tänka på den gamla ramsan. Får får får nej får får inte får, får får lamm.

Kul va? Bara rolig på svenska förstås. Vi blev tillfrågade om vi ville titta på de nyfödda lammen och det ville vi.

Här är ett av tvillinglammen bara ett par timmar gammalt. Ett vackert lamm och en stolt moder.

Vi såg även ett par kaniner med en väldigt speciell teckning. Pälsen var annorlunda, kort, tät och sammetsmjuk.

Förutom djuren ovan fanns det ett antal höns, väldigt olika raser. En del med päls på fötterna och en del utan päls. De ger även olika färg på äggen, gråa, beige, gröna med flera färger. Då behöver man inte måla dem till påsk.

Dagens promenad drog ut på tiden men det var så roligt att se detta, vår vägs eget lilla privata zoo. Man vet aldrig vad som dyker upp när man är ute det gäller att hålla ögonen öppna.

Annons