Etiketter

, , , ,

Att det varit aprilväder idag råder det ingen tvekan om, inte så konstigt kanske eftersom det är april. Det har blivit en rutin nu att vi tar en gemensam promenad på runt 3,5 – 4 km varje dag. Tror det lätt kan bli så att man sitter lite för stilla på dagarna annars. Vi går efter vår väg förbi vårt hus och efter en kilometer kan vi välja att ta till höger eller vänster. Ombyte förnöjer så idag tog vi höger. Det är en grusväg och det finns några hus efter vägen men också lite fin skog.

Vädret var ljust och lagom varmt +9 grader så både vi och hunden njöt. Vi visste att vädret skulle bli sämre under dagen och i ärlighetens namn tyckte vi att såväl vädret som naturen började se lite trist ut allt efter som vi gick.

Många funderar nog på om det inte börjas känna ensamt i dessa ” karantäntider”. Nej än så länge går det bra och ensamma är vi inte för ofta träffar vi nån liten kamrat. Idag fick vi sällskap av en liten kopparorm/ödla.

Såg lite frusen ut så Rolf hjälpte den till en lövhög under ett träd. Men jag tyckte han såg lite misstänksamt på oss.

Väl tillbaka i värmen igen började det blåsa upp rejält och det blev lite av såväl regn som snö som yrde runt.

Det började dra ihop sig till riktig storm och medan vi satt och åt torsdagens ärtsoppa stod grannen i sitt kök och lagade middag. Jag skulle dock tro att såväl han som deras katter flög nån meter från golvet när det smällde till. Vad det var, jo detta hände.

Det blev ett naturligt trafikstopp på vår väg och deras middag blev något försenat. OBS träden gick inte av det var hela rotvältor som kom upp. Foto Johan Sundman

Annons