Etiketter

, , ,

Då är påskhelgen slut och den har varit som alla andra dagar. Rutiner tillhör nu vår vardag och kommer den här Coronaisoleringen att vara länge så lär vi väl köra kvar i de här rutinerna av bara farten.

Nu är vi inne på den femte veckan men vi ska inte klaga, vi bor nära naturen och kan ta långa promenader. Idag var det sol och +15 grader så vi drack eftermiddagskaffe utomhus. Därefter tog vi en kort biltur för att få lite omväxling, det vi såg var tomma parkeringsplatser, tomma trottoarer och nästan inga bilar. En annorlunda och lite skrämmande upplevelse.

Sonen handlade hem all mat åt oss till påsk så någon brist på påskmat led vi inte av. Fast nog kändes det lite trist att inte få besök av nära o kära. Men när jag tittade ut dagen före påskhelgen stod det en vacker blomma på trappan.

En födelsedags-och påskhälsning från ett par grannar.

Det förhöjde tillvaron lite och så kom det ju ändå lite påskliljor till helgen. I nöden prövas vännen sägs det och den här helgen har vi verkligen fått uppleva vad som menas med omtanke.

Påskbakelser bakade av sonhustru och garnerad med hjälp av barnbarn.

På påskaftonen stod helt plötsligt sonhustru och barnbarn utanför köksfönstret. De önskade glad påsk med hembakt, ett sådant besök kan inte nog värderas. Svårt att hålla sig ifrån att kramas. Bakverket var fullt av kalorier och smaken var underbar.

Korg med hembakta armeniska påskbröd.

På påskdagens morgon ringde det på dörren igen och när Rolf öppnade den stod det en fin påskkorg där. Denna innehöll tre olika sorters armeniska påskbröd, hembakt från en annan granne. Hon bakar väldigt goda och otroligt vackra bakverk. Extra spännande med nya smaker förstås, kan tala om att de smakade mycket bra.

Vacker staty från Willow Tree

Ett helt oväntat paket dök upp långväga ifrån. Det hade tagit väldigt lång tid på sig för att komma fram. Även detta var en total överraskning. Inuti fanns denna staty vid namn Everyday Blessing. En så vacker och så genomtänkt gåva. Det är en ung släkting som sänt dem till sin gamla ”tant”. På något sätt blev det lite känslosamt att den kom just till påsken som vi ju faktiskt firar av en speciell anledning.

Nu har jag två från samma givare och som ni vet vissa saker är kärare än andra.
I paketet låg även denna vackra handmålade klocka. Jag har faktiskt haft förmånen att få se när de målar från insidan av glaset. Det används penslar med bara tre-fyra strån på och man måste vara förutom konstnärlig även stadig på handen.

Till alla dessa oväntade presenter kom det påskkort, grannar som via sms erbjöd sig att handla, telefonsamtal från oväntat håll. Det blev en väldigt Glad Påsk trots allt och detta tack vare det vi kallar Omtanke. Tyvärr kan man inte alltid tacka så bra som man skulle vilja, men att känna att det finns de som bryr sig är ovärderligt. Så viktigt att tänka på i dessa svåra tider.l

Annons