Etiketter

, , ,

Trots att vi tycker att fem veckor i karantän är långt så måste jag säga att lördagarna har en tendens att dyka upp ofta. Tror att Rolf börjar tycka att det är lite långtråkigt men nu kommer det fina vädret och då kan städning av trädgård börja. Jag tröstar honom och säger vi tar det lugnt för vi får nog dras med den här karantänen till oktober. Då kan vi ju börja leta efter gran och förbereda julen.

Tänk vad barn och barnbarn ska bli glada då, de kommer att överösas av mössor, halsdukar o sockor. De vuxna får dukar o grytlappar. Tur att jag gillar att sticka o virka hoppas bara att garnet räcker. Hade kontakt med en garnfirma på nätet i går, de jobbar för högtryck och hinner knappt med. Många garner och färger är slut, 70+ i Sverige är uppväxta med syslöjd och träslöjd och det är en tillgång i dessa dagar.

I en facebooksgrupp jag är med i diskuteras det stickning o virkning av alla de slag. Man byter ideér och mönster med varandra. Nya idéer eftersöks varje dag annars är risken stor att man kommer att ha gardiner, dukar, kuddar, överkast med mera i olikfärgade mormorsrutor. Hemska tanke. Nej här gäller tänka nytt och ett av mina barnbarn är mig behjälplig hon sände mig detta foto.

En cykeloverall kanske, något att satsa på eller?

Annons