Etiketter

, , , , , ,

Vintern är väl den tid då garnnystan och stickor åker fram automatiskt, något måste man ju göra under långa mörka vinterdagar. Själv stickar jag gärna kvällstid eftersom jag inte är så förtjust i ishockey. Och ishockey verkar vara det enda program som finns på vår teve just nu. Ikväll är det senaste paret raggsockor klara och det är dags att börja på nya.

Om det är några företag som går med vinst under denna pandemi så är det garnaffärer. Det märks när man ska beställa, färger tar slut och leveranstiden är längre. Sjalar är något som varit väldigt populärt att göra, undrar hur många som fått sjalar i julklapp. Själv har jag gjort tre. Raggsockor och virkade gosedjur har varit väldigt populärt att sälja på julmarknader men några marknader blev det inte i år.

När man pratar virkning eller stickning säger folk ofta, ja mina barn är stora så jag har egentligen ingen att sticka till. Det är ju inte sant alla har någon att sticka till. Det finns en grupp på facebook som heter Handarbete för välgörenhet. Jag är så otroligt imponerad av allt som görs, sockar, tröjor, mössor, filtar, gosedjur ja allt som går att göra av garn. Det finns personer som ensamma stickar tjugo mössor, vantar med mera. Vet man inte vart man skall skicka det så får man förslag på den sidan. Visst vet vi ju att det finns en oändligt massa barn som fryser runt om i världen så varför inte köpa några nystan och sätta igång. Det kan bli något som värmer ett fruset barns fötter och du själv blir varm inombords.

Annons