Etiketter

, , , , ,

I dessa pandemitider finns det ju inte möjlighet att göra några resor. Kan tänka mig att många hade gjort planer för en tripp nånstans. Nu går inte det men det betyder ju inte att man inte kan besöka andra länder. Som man säger, att läsa är att resa och resa gillar jag. Som tur är gillar jag även att läsa, blir man trött i ögonen finns det ju alltid ljudböcker. Fördelen med ljudböcker är att kombinationen lyssna och sticka fungerar så bra ihop. Nu har jag läst alla sex böckerna om de sju systrarna, ja jag vet att antalet inte stämmer med titeln. Men det var en härlig bokupplevelse.

Kan ju inte avslöja vilket land och vilka personer boken handlar om men jag kan avslöja att man inte kan lägga den ifrån sig innan man läst klart. Så vik en helg för läsning.
Att en bok kan ge så mycket kunskap om främmande kulturer och miljöer är otroligt. Visst det är en roman men även en form av faktabok. Platser och personer som är med i boken stämmer med verkligheten.
Dessa böcker ska man inte bara läsa rakt av man får ut så mycket mer om man samtidigt googlar på namn, ord och platser. Även på Lucinda Riley hon har en hemsida där man kan läsa de sanna berättelserna i böckerna.

Jag är verkligen imponerad av hennes författarkonst, att kunna skriva sex böcker med så helt olika innehåll men ändå hålla ihop serien. Med tanke på att de innehåller så mycket fakta måste det tagit tid. Det finns faktiskt några böcker som är fristående från serien om systrarna.

Även denna bok tog mig till ett helt annat land vars traditioner skiljer sig helt från de västerländska. Den påtalar även de klasskillnader och fördomar som finns och fanns redan för drygt hundra år sedan. Intet är nytt under solen.
Annons