Etiketter

, , , , , , ,

Hemester ett ord som tillkom under pandemin. Ordet betyder om man säger det förlängt, hemmasemester eller semester hemma. 2020 blev ju att katastrofalt år för alla som brukade åka utomlands under sina ledighet. Inte nog med pandemin som tvingade oss att vara hemma dessutom inte kunna umgås med andra i samma utsträckning som vi brukat.

De som har sommarstugor fick inga besök av släkt o vänner som tänkt tillbringa några dagar där. Man tvingades hålla sig i närmiljön, promenader, bad, dagsutflykter, bärplockning och andra hemskheter.

Skämt åsido under den gångna sommaren och den nu befintliga har man upptäckt att den gamla sloganen stämmer, Sverige är fantastiskt. Aldrig har så många båtar, husvagnar, husbilar, cyklar, vandringsutrustning mm. sålts. Tänk så otroligt mycket vackert, historiskt och spännande saker det finns att se och uppleva i vårt land, från norr till söder. Ett litet exempel på detta är Trappstegsforsen.

Trappstegsforsen

Trappstegsforsen som ligger 5 km söder om Saxnäs är ett av Sveriges mest fotograferade vattenfall. Vattney som strömmar ner kommer från Kultsjön. Vid ena sidan av Kultsjön ligger Fatmomakke kyrkstad vilken också är ett intressant besöksmål. Trappstegsforsen är ett av de ställen man måste stanna upp och njuta av när man åker efter Vildmarksvägen.

Våffla med hjortronsylt och vispad grädde.

Höjdpunkten på alla utflykter är fikat. Självklart finns det en liten servering alldeles intill forsen. Där kan man koppla av till vattnets brus och inta en nygräddad frasig våffla med hjortronsylt. Detta skogens guld som jag faktiskt är osäker på om den växer utanför Norden. Det blev en härlig utflykt och det var många mer än jag som tagit tillfället i akt att njuta av naturens skönhet denna sommardag.

Annons