Etiketter

, , , , , ,

Igår kväll tittade jag på melodifestivalen, mest för att kunna diskutera den med Ina sedan. Vad jag tyckte om den, ja……………. men hunden gnällde lite ett tag. Vill inte påstå att han verkade nöjd. Varje morgon och kväll just nu kollar jag på Blocket, letar efter slalomskidor. Enligt vad folk säger kan man ju finna allt där, fast jag tvivlar. Det vill säga de lite äldre skidorna finns där, men det är inte sådana jag är ute efter.

Resten av denna dagen blir det inomhusarbete, ja inte hemma utan mer ideellt. Skall hjälpa Noa o Viggos innebandylag att sälja kaffe och varm korv på ett stort loppis. Det är en rolig sysselsättning och vem vet, jag kanske kommer hem med något alldeles onödigt. Förra gången blev det två ljuslyktor, men det var med Rolfs välsignelse.

Jag bakade ju igår så jag kan med gott samvete åka bort ett par timmar, medan Rolf kollar idrott på TV. Han har ju kaffebröd.

Några helt vanliga vaniljmuffins, samt en vardagskaka med smak av chokladflorsocker. Enkel även den, bakade dubbelt av båda för att kunna fylla upp frysens tomrum eftar allt julfika.

Nu ger vi oss ut i Pekings hutonger, men inte med den här moderna variant av transportmedel. Som vanligt hittar ni tjugoförsta delen under, Fortsätt läs. 

När det var lunchdags styrde vi kosan mot de gamla hutongerna, det finns dessvärre inte många kvar. De flesta revs i samband med nybyggnationen inför OS. Hutonger är små smala gränder med hus på båda sidor, husen är ofta inbyggda små innergårdar. Vi hittade en glad cykeltaxiförare som villigt körde oss till vårt matställe och värdfamilj.

Maten var utsökt, vi var hungriga och den smakade bra så faten blev snabbt tomma.

 Det var grönsaker, kyckling, grytor och soppor. Lotta fick dock för sig att hon efter ville se köket. Var nyfiken på vilka moderna hjälpmedel som stod till buds. Det visade sig vara ett misstag, men vi hade ju redan ätit och mådde ju bra. Fast visst hade jag sett renare kök.

Det sägs ju att bara man tvättar händerna ordentligt innan man lagar mat är det ingen fara. Så vi beslöt att kolla hygienutrymmet också.

Kanske inte riktigt vad vi var vana vid det heller, men vi hade ju tagit alla välbehövliga sprutor, ingen blev sjuk. Egentligen var det en väldigt god mat, inte tal om annat, lite ”skit” rensar magen säger man ju.

När det var dags att gå gick vi förbi städskrubben men kom ganska snabbt ut i friska luften. Dörren till huset var fin i alla fall och på en hylla bredvid hade familjen sina husdjur. För jag hoppas inte det var ett skafferi och kommande rätter på menyn.

Små söta sköldspaddor och stora gräshoppor, vi kallade dem vårtbitare när jag var liten. De verkade dock inte trivas i sin bur utan gjorde riktiga utbrytningsförsök.

Kanske var det mer riskfritt att göra som kvinnan vi gick förbi, sitta på trappan och bara äta en rätt?

Hon passade på att låta barnet ta ett bad i sin balja under tiden. I morgon tittar vi på lite fler bilder som visar hur man lever i hutongerna.