Etiketter

, , , , ,

Tidig söndagsmorgon idag, vaknade av ljud från TV rummet, det visade sig att TVn var påslagen. Men inte var det Vanna som tittade på barnprogram utan Rolf som såg på Vasaloppet. Därmed var programmet för hans förmiddag räddat.

Själv brukar jag ha söndagar som krukväxtdagar, det vill säga de får vatten och jag försöker övertala dem att vara gröna ett tag till. Som tur var, hade vi gäster i fredags och de förärade oss lite vackra blickfång.

De här buketterna lyser verkligen upp tillvaron med sina härliga färger. Man blir glad av dem. Lika glad var jag väl inte när jag igår kväll lyssnade på melodifestivalen, måste tillstå att även Vanna (6 år) hade en del synpunkter. Blir inte heller så imponerad av bara fötter, när det finns så snygga skor att köpa i affärerna. Imponerad blir jag däremot av Thomas Edison som 4 mars 1877 lämnade in patentansökan angående sin upptäckt, mikrofonen. Någon sådan behövde jag dock inte igår eftersom Vanna sjöng med i alla låtarna.

Gårdagens middag blev uppskattad, så även efterrätten. Receptet till kycklinggrytan som serverade, har jag fått av min grannfru och vill ni ta del av det kommer det under Fortsätt läs.

Kycklinggryta även kallad IT-kyckling vilket väl antagligen har sin historia.

Kycklinggryta 4-5 personer.

1 stor hackad gul lök, 2 msk smör, 1 msk curry, 1 hönsbuljongtärning, 2 dl vispgrädde, 150 gram hackade färska champinjoner, 1 stor grillad kyckling i små bitar, 150 gram aprikoser + spad (ungefär en liten burk), 2 dl creme fraice, salt och vitpeppar efter smak.

Fräs löken i smör tillsammans med curryn, lägg sedan i champinjonerna. När det fräst ihop en stund, lägg i övriga ingredienser och låt det få koka upp så det blir riktigt varmt. Servera med ris, mangochutney och jord-eller cashewnötter.  Väldigt gott och så enkelt.