Etiketter

, , , , ,

Kall morgon idag, -16 grader och jag hade glömt kylväskan ute i natt, nåväl djupfryst ost är inte dumt det heller, och nu är den i tryggt förvar i kylskåpet. Alla har sovit gott, framför allt hunden, som till sin stora förvåning fick ligga vid fotänden av mattes säng hela natten. Något han inte upplevt förut. Det blev en långpromenad på förmiddagen, eftersom det skall blåsa upp och snöa i eftermiddag. Gick upp mot fjället på gamla scooterspår som var lagom hårda att gå på.

Det är roligt att se vilka som varit uppe och gått före oss.

 Till vänster kan man se spår efter två ripor, de borde egentligen legat i min frys. Till höger spår efter en hare, vilken jag unnar att skutta fritt i naturen och inte ligga i min frys.

Spåren till höger är faktiskt från en hermelin, finns några häromkring, men syns mest på sommaren. De till höger är helt klart något som kallas ”gubbspår” skulle gissa på någon runt 90 kg.

Det finns dock en svag antydani naturen även här att våren är i antågande, i form av lite fritt vatten som tittar fram vid vägkanten.

I kväll skall jag titta på program 3 på TVn, det är Kjelles matresa i asien, jag tror det blir bra. Eftersom jag är förtjust i asiatisk mat och dessutom gillar Kjell Bergqvist, tror jag det blir en trevlig stund framför TVn kl 21.00. Tänk vad teknikern ger oss möjligheter, film i vardagsrummet och telefon med bild på datorn. Annat var det 7 mars 1876 då Alexander Bell fick patent på telefonen. Men det är klart det var kanske det som var starten på det hela.