Etiketter

, , ,

Söndag och idag är det Vårfrudagen, Jungfru Marie bebådelsedag eller Våffeldagen. Vad man nu föredrar.

Jungfru Maries bebådelsedag är kvar sedan medeltiden och det skall symbolisera den dag Jungfru Maria blev gravid. Denna dagen infördes i almanacken 1684. Vårfrudagen, det namnet kommer sig av att jungfru, benämndes fru, alltså vår fru Maria. I folkmun blev det till slut Våffeldagen, antar att det har kommit sig av att vi gärna vill äta och dricka gott när vi firar något. En form av reklamjippo som svenska folket anammat, och idag har det bakats våfflor för fullt i de svenska hemmen.

Även här som synes, den serverades med grädde och jordgubbssylt.

Jag antar att ni har sett mina två bloggar från igår. Att det blev två beror på att jag gjorde en separat blogg med recept. De blir lättare att hitta, då man bara behöver trycka på recept i högra spalten. Slipper läsa allt annat, innan man ser recepten man söker. Första blåsippan har uppmärksammats idag, även en liten viol. Mera blått har vi sett, det sitter på frambenen hos vår hund. Han lyckades bita sönder en färgkassett till datorn, undrar om det ger minus eller pluspoäng på utställningen i vår?

Det är bara att, hur är det man säger, gilla läget och framför allt ta det med ro. Får tänka på att vi nu faktiskt går in i stilla veckan.