Etiketter

, , , ,

Hunden haltar och det gör jag också, med min blogg. Man känner sig lite liten, när han ser så här frågande ut. Antar att det är Bachus sätt att be om hjälp. Eller så vill han säga att han gärna avstår från morgondagens spårlektioner med husse.

Visst är han söt, Bromskogens Bachus.

Nu skall det bli lite snö i tre dagar, det gör inget för jag har sommardäcken på bilen, och redan konstaterat att det är vår. Den vårkänslan förstärktes igår kväll, Rolf fick en vacker påskinspirerad blomma av grannen. Anledning, jag tror han fyller år i morgon. Rolf alltså, bäst att förtydliga.

Namn är lite intressanta, så ibland kollar jag upp vad de står för. Rolf är en förkortning av det fornnordiska namnet Rodhulf, det i sig är en sammansättning av två namn. Hrodr = ära och ulf = varg, det passar ju Rolf bra, han suger i sig det mesta som skrivs och sägs om vargproblem i vårt land. Sedan minns vi väl alla historien om Gånge-Rolf som erövrade Normandie 911 och blev dess första hertig.

Här en bild på blomman, mycket vacker, för att inte tala om hur väl den platsar på den gulbroderade duken. Den har jag faktiskt köpt i Hanoi vid något tillfälle. Nu är det dags att planera för morgondagen.