Etiketter

, , , ,

Igår besökte vi även Lebua State Tower, längst upp på 64:e våningen ligger, Sirocco bar med en vidunderlig utsikt över Bangkok.

Fantastiska blomstersmyckningar förgyllde verkligen, en lite lyxig inramning på en elegant bar. Det råder en speciell klädkod, vilket kan vara en fördel att veta innan man går dit.

Efter ännu en onyttig frukost var det dags att lämna Siam & Siam Design Hotel och en erfarenhet rikare av ytterligare en övernattningsplats.

Innan vi åkte tog jag en bild genom fönstret på vårt rum. Längst bak till höger, syns ett stort höghus, det är Prince hotell, och där bodde vi och Björn med familj när vi var här tillsammans.

Vi har nu lämnat hettan i Bangkok och åkt de 35 milen till byn, det gick väldigt fort, ja inte hastigheten, utan tiden. Det finns så mycket att se efter vägen.

Sex, sju mil söder om Bankök ligger de små saltfabrikerna på rad, de säljer även salt i små påsar, i små stånd efter vägen. Bilden är suddig, men så blir det när man tar foto från en bil.

Det är svårt att tro att man åker på motorvägen, då det bara är att köra till kanten, parkera och handla.

Här säljer man ”andehus”, lämpliga att ha i sin trädgård.

Det skrivs mycket om att det sker många trafikolyckor i Thailand, inte undra på, ändå var detta inte det sämsta exemplet vi såg efter vägen.

I Thailand håller man succesivt på att byta ut sina bensinbilar, till bilar som är gasdrivna. Detta exempel på en gasdriven lastbil, ser man mycket av idag.

Naturligtvis gör vi stopp för att köpa lite att dricka, samt göra toalettbesök. Toaletterna som finns på bensinstationerna efter vägen är väldigt fina, fast det ser lite roligt ut med tvättställena i rad, på utsidan av byggnaden. Förutom bensinstationen, finns det oftast en liten kaffestuga, och några andra små shoppar

Vår taxichaufför från byn körde väldigt bra och vi kom fram tryggt och säkert. När vi varit i huset en stund, ringde det på dörren och utanför stod all personal, de hälsade oss välkomna hem, samt hängde på oss varsinn blomstergirlang gjord av bland annat jasminblommor.

Även inne i huset stod en vacker orkidé, dett är en gest som vi verkligen uppskattar.