Etiketter

, , , , ,

Gårdagen blev även den en riktigt härlig sommardag. På eftermiddagen packade vi ihop för att åka iväg till goda vänner på ett litet asiatiskt party. Vädret lämpade sig verkligen för en middag nära naturen.

Tänk att bo så här vackert, inne i djupa skogen med en utsikt över en sjö som denna. Kan man ha en vackrare vy? För att göra det lite roligare, beslöt vi oss för att värdinnan skulle slippa laga mat själv, det blev ett lagarbete.

Här håller Marianne i sleven. Eftersom det var asiatiskt mat på menyn, blev det myckat hackande av olika råvaror. Dock kan sägas att laga mat tillsammans är väldigt trevligt, mycket småpratande och skrattande. Enlegt gammal sed var vi bara kvinnor i köket. Männen åkte ut på en båttur och fick därefter sitta i trädgården och smutta öl.

En härlig wokrätt med stora Vannameiräkor och diverse grönsaker, bild till vänster. Till höger en wokrätt med kyckling i sötsur sås, grönsaker och cashewnötter.

  Kycklingspett med jordnötssås och en tunnskivad, specialkryddad fläskfilé förgyllde det hela. Allt serverades med kokt ris. Dryck, valfritt vad man tyckte om, rött eller vitt hus. Snygga hus och välmålade, antar att det var Demidekk färg. Naturligtvis gick även efterrätten i asiatisk stil.

Vietnamesisk creme brylé, thailändsk kokoskaka, bönbröd, tamarindkola, ananasrån, saffranskaka med custardcreme, torkad ormfrukt och ananaskola och en härlig mangosorbet. Självklart serverades kaffe på maten.

Som vanligt hos Finn och Lotta dukades det på övre våningen imagasinet, ett härligt och luftigt rum så här års. Här är en bit av det långa bordet, som har plats för 16 – 18 personer. Ett hantverk gjort av värden själv, imponerande nog i en enda skiva. En härlig och god kväll   som avlsutades med en imponerande frukost.

Och över alltihopa lyser moder sol, nej så var det inte utan, över alltihopa vakade huskatten från takbjälkarna.