Etiketter

, , ,

För några dagar sedan var vi och hälsade på  bekanta, mannen i huset skapar väldigt vackra nyttoföremål i trä. Virket är oftast ädelträ med väldigt vacker ådring, rena konstverken, men samtidigt är de utformade så att man även har nytta av dem.

Den här skålen är snygg som den är, lägger man frukt i den blir det ett vackert blickfång. Lagom stor cirka 40 x 25 för att kunna stå framme jämt.

Här är en lite större rund variant som är väldigt praktfull. Står på en liten fot och är naturligtvis skuren i ett stycke.

Personligen är jag väldigt förtjust i denna ”träplatta” lämplig att lägga kallskuret på, nu när sommarens buffébord börjar planeras. Har stött på den hos andra bekanta och det har sett så rejält, svenskt och lyxigt ut.

Den här skålen som är något mindre har en väldigt fin ådring, synd att gömma den, annars skulle jag kunna tänka mig att servera frukostbröd ur den. Naturligtvis vet jag vem som gör dem och var de finns. Är ni intresserade skriv i kommentarrutan så kan jag förmedla kontakten. Det är hantverk så priset är därefter. Perfekt present till den som har allt och uppskattar gedigna föremål.