Etiketter

, ,

Annandag pingst är det idag, även om det inte är en så kallad röd dag. Rolf och Bachus (som nu är pigg igen) är i skogen för att avlägga ett spårprov. Det är hunden som skall bedömas, för att se hur duktig han är på att spåra upp vilt. Vet inte vem som var ivrigast, hunden eller husse, får hoppas det går bra.

Här tränar han på en plastkyckling han fått av grannen, tror dock inte det hjälper. Själv har jag varit i stan en stund för att deltaga i ett forskningsprojekt som görs i ett samarbete mellan Uppsalas och Lunds universitet. Det känns naturligt att ställa upp i sådana här sammanhang, att man sedan får veta att det inte skulle skada att minska några kilo får man ta. Vad jag egentligen skulle ägnat dagen åt var att ta in rabarber och gräslök, jag tror att grannens sådana nu är klara för att skördas.

Det är väldigt bekvämt det här att ha tillgång till färsk frukt, grönsaker och örter utan att behöva anstränga sig. Dessutom är det dumt att göra sådant någon annan gör bättre. Det blir pajbakning i morgon, fryser nog in en att ha på Inas skolavslutning, under förutsättning att pajen blir bra. Det får ni veta då.