Etiketter

, ,

Rabarberpaj.

Normalstor pajform, 200 grader i ugn cirka 25 minuter.

3 dl vetemjöl, 1 dl strösocker, 1 tsk bakpulver, 1 kryddmått salt, blandas väl. Häll därefter i 175 gram smält smör och rör om så allt blir blandat.

3-4 stora rabarberstjälkar (c:a 6 – 7 hg) sköljes, skär dem först i två delar på längden, därefter i cm stora baitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med 1 dl strösocker och låt den koka tills de blir mjuka.

Smörj en pajform, tryck sedan ut degen i formen, därefter hälls rabarberkoket i formen. Blanda 1 dl strösocker och 1 rågad tsk potatismjöl och strö detta över rabarbern. (potatismjölet binder vattnet i rabarbern)

Strö över 1 msk råsocker och 1 msk hackad eller flagad mandel. Avnjut med glass, vaniljsås, eller grädde.

När jag gör den extra festlig lägger jag på lite pajdeg i remsor.

1,5 dl mjöl, 1,5 msk vatten, 75 gram margarin. Blanda, lägg i en plastpåse i kylen 30 minuter. Kavla ut på lätt mjölat bakbord till remsor. Pensla remsorna med uppvispat ägg och strö därefter på tidigare nämnda socker och mandel.