Etiketter

, , , , , , , ,

Midsommardagen är för många en dag som startar sent och kanske även har man lite huvudvärk och törst. Den har dock en allvarligare betydelse, nämligen att sedan 1953 infaller alltid denna dag på en lördag, vilket gör den till en dubbelhelg även i kyrkan. Dessutom är midsommardagen enligt 2003 års evangeliebok en kristen högtid och temat för dagens bibeltexter är skapelsen. Ämnet passar väl utmärkt, inte minst med tanke på vår vackra natur. Denna bild tog jag när vi åkte hem sent i går kväll.

Åkte ner efter den lilla skogsvägen och kunde inte låta bli att stanna för att ta en bild. Ljuset på himlen och fjället med sin snötäckta topp i bakgrunden var en helt bedårande syn i den ljusa midsommarnatten.

Värmen och solen de här dagarna har gjort att idag kunde jag se de första sommarblommorna. Som sagt, den som söker den finner, och det stämmer åtminstone i det här fallet. En liten planta med blommande ljung hittade jag vid dikeskanten, där fanns även en liten styvmorsviol.

Den ljuva förgätmigej behagade visa sig med ett fåtal blommor, så även hjortronblommorna. Hoppas dock att de sistnämnda sprider sig till ett vitt hav med blommor på myrarna i sommar. Skulle inte sitta helt fel att få skörda lite hjortronbär, men vi brukar nästan alltid missa dem. Detta var ett litet smakprov på allt vackert vi har runt oss, blommor är fantastiskt. Maskrosen som gärna sprider sig och ibland retar oss, är även den till glädje. Snygg i sallader, fint med några få blomblad på kladdkakan, det är bara att använda fantasin.