Etiketter

, , , , ,

Efter vår tripp till Kambodja och Vietnam hade vi även bokat in några dagar i Bangkok. Det är ganska häftigt att kunna besöka tre länder samtidigt och få jämföra de olika kulturerna. Är man matintresserad vilket jag är känns det ännu bättre. Vi hade bokat rum på Asia hotell. Jag har ingen erfarenhet av detta boende, men har förstått att det är väldigt populärt hos turister. Anledningen är närheten till Sky train, det är bara att gå rakt ut från hotellet på 1:a våningen och vips är man på perrongen.

På grund av trafikproblem och mycket luftföroreningar beslöt man i Bangkok att bygga denna järnväg på pelare som går 15 meter över marknivå. Det har blivit ett populärt och billigt sätt att förflytta sig, dessutom går det snabbt.

Vi hade ett mål som vi absolut ville se, det var under rubriken shopping. Jim Thompsons outlet, den ligger på Sukhumwit Soi 153 i Bangkok. Skytrain har ett stopp som ligger nära den tvärgatan. Allra först tror man, det här kan aldrig vara rätt men efter några minuters vandring ligger den plötsligt där.

Paradiset för alla som gillar Jim Thompsons utbud och vem gör inte det. En underbar kvalitë, deras T-shirt kan tvättas hur många gånger som helst utan att ändra form och färg. Den här outleten har fyra våningar med olika utbud, den nedersta våningen har bara tyger, den ena rullen vackra än den andra. Hit skall jag definitivt gå och köpa tyg till gardiner vid mitt nästa besök. På översta våningen finns ett litet café och det vore väl inte vi om det inte gjordes ett besök där.

Eftersom det var varmt och vi hade gått en bra bit satt det inte helt fel med en Mangosmothie. Den söta gula mangon som jag bara sett i Thailand är bedövande god med sin sötma och härliga smak.

Naturligtvis blev det även färsk gul mango med sticky rice, det klibbiga söta riset som är kokat i kokosmjölk. Jag kan rekommendera ett besök här och naturligtvis även för shoppingens skull. Priserna ligger cirka 10-15 % under det normala priset. Även om man besöker outleten skall man inte missa att gå in i de vanliga Jim Thompsons butikerna. Vill man spara plats i bagaget kan jag tipsa om att det ligger två affärer på flygplatsen också.