Etiketter

, , , , ,

Att bara strosa runt på någon av Bangkoks gator kan vara en upplevelse i sig. Jag bestämde mig för att se vad man kan shoppa i gatustånden, på en sträcka av ungefär femtio meter. Det första jag såg var en massa härliga äpplen, de är ganska dyra i Thailand, kostar cirka 2:50 svenska kronor per styck,

Nästa stånd sålde Longan frukt, på thailändska heter den Lam Yai. Väldigt god och saftig liten frukt, den är ungefär 2-3 centimeter i diameter. Fruktköttet är vitt och den har en brun kärna i mitten.

En bukett Lotusblommor fanns till salu. Lotusblomman är en vattenväxt och släkt med näckrosor. Används mycket i templen som prydnad eller offergåva.

En herre sålde varor i något som jag antar är en hälso/apotekskorg, det fanns allt från färsk ingefära till olika nötter och torkade blommor.

Leksaker, kort, CD-skivor med mera erbjöd denna shoppen. Lotta kollar in så att hon inte missar något. Det är en hel del man skulle kunna spendera pengar på under denna gatustump, inte undra på att Bangok kallas för shoppingparadis.

Ett litet mobilt kök, här bakas en slags små frasiga plättaktiga saker. De fylls med någon form av ”gräddfil” och en slags starkare frukt. Att köpa mat på det här viset i Bangkok är inga problem. Det är den bästa maten om man vill prova äkta thailändskt.