Etiketter

, , , , , , , ,

Vi beslöt oss för att ta tåget till Ayutthaya, en liten stad strax norr om Bangkok. Denna plats har tidigare varit Thailands huvudstad. Själv hade jag visserligen besökt staden för ett antal år sedan, men då var det endast över dagen. Nu hade vi bokat hotell för att kunna utforska denna historiska plats i vår egen takt. Det blev mitt första besök på Bangkoks järnvägsstation, Hua lamphong varifrån tåget skulle utgå.

Resan tog en dryg timma och det var förvånansvärt lätt att köpa biljetter samt hitta fram till tåget, trots att det var en så stor station. I Ayutthaya var stationen betydligt mindre men desto vackrare.

Väl där fann vi en trevlig medelålders man med en tuc tuc, eller var det kanske han som fann oss.

Hotellet vi bokat rum på hette, luDia on the River och som namnet antyder, låg det direkt vid floden. Ett fantastiskt litet hotell, endast åtta rum.

Här ovan är det fotograferat från baksidan, vi hade rummet på andra våningen i byggnaden till höger. Ja takhöjden var faktiskt två våningar, så det var dels de spetsiga fönsterna och dels de med vit inramning. Kändes härligt med all denna luft och dessutom en drömlik utsikt över floden och gamla tempel. Känslan var lite som att befinna sig mitt i historiens centrum.

Eftersom det var ett litet familjärt hotell fanns det inga restriktioner om tider för användning av poolen. Det gick att bada dygnet runt om man så önskade.

Poolen låg nästan i nivå med floden, därav den fina utsikten mot det gamla templet. Lika vackert oavsett vid vilken tid man än använde den. Stämningen var nästan trolsk nattetid. Att trädgården inramades av vita lotusblommor gjorde inte saken sämre.

Ett fantastiskt litet lås prydde en av dörrarna, jag blev nästan förälskad i det. Eftersom det var flera ”ytterdörrar” innan man kom till själva rummet, var låsen av lite olika säkerhetsnivåer.

Efter att vi kommit in i en smal hall, fanns en dörr till vänster denna ledde till ett omklädningsrum, tvättrum och duschrum. Handfatet i tvättrummet tilltalade mig direkt, dessvärre lite tungt att ta med hem.

Vi föll pladask för detta hotell, trevlig liten innergård där man kan sitta och svalka sig med en Singha. Mysigt café med smårätter och annat, och från själva rummet skulle jag kunna visa många tjusiga bilder.Det får dock räcka så här för idag, ni har fått tips på ett härligt hotell om ni tänker besöka Ayutthaya.