Etiketter

, , , , , , , ,

Man tager vad man haver sa Cajsa Varg, men när man inget har, vad gör man då? Idag var det en dag när matlagning var väldigt lågprioriterat, kan nog säga att det låg så lågt, att det i princip var otänkbart. Hela dagen har det snurrat runt en pizza i mitt huvud, den var täckt med färsk ruccolasallad och parmaskinka. Faktum är att den existerar i verkligheten, dock inte hemma hos mig. Insåg så småningom att detta inte skulle bli verklighet varpå jag desperat öppnade kylskåpsdörren, det fanns inget där. Efter mycket letande hittade jag i frysen ett paket med fyllda kycklingfileer. De var mitt första och enda middagsinköp på Lidl, eftersom de var mitt enda alternativ på en dåligt planerad matdag, var det bara att börja. Fileérna var fyllda med broccoli och mozzarella samt förkokta.

008.JPG1

Tinade dem lite i micron, brynte dem i stekpanna för att sedan färdigställas i ugnen. Skalade några potatis och delade i klyftor, en ensam fänkål halkade med även den i småbitar. Snackmorötter, det är de där små på ICA som smakar som primörer, lades i samlingen för att koka 10 minuter.  Men så trist det såg ut, hittade en tomat som jag skar i fyra bitar och la till. En halv burk färskost fick sluta sina dagar tillsammans med en halv dl mjölk och en tesked provencalska kryddor, hälldes över det hela. Alltihop fick sedan stå i 225 grader i ugnen cirka 15 minuter. Med tanke på det dåliga utgångsläget för dagens middag måste jag säga att det smakade gott och det var definitivt inte något fel på kycklingfileer från Lidl. För det var väl kyckling? Inte hästkött i alla fall.