Etiketter

, , , , , , , , ,

Idag är det skärtorsdag och därmed har vi inlett påskhelgen. Skall man nu följa de gamla folksagorna är det idag resan till Blåkulla skall ske. För min egen del får jag nog stanna hemma, kvasten är sönder och katten strejkar, tror han har blivit något korpulent. Med tanke på all snö som är kvar kanske det är lika bra att ta snöskotern, nu när jag ändå lärt mig att köra den.

IMG.jpg1

Måste kanske erkänna att det inte är jag som är på fotot, detta kort tog jag i Borgafjäll förra påsken. Lite häftigt är det.

001.JPG1

Så var det påskgodiset, vad skall man äta och vad skall man inte äta, det är frågan. Dessa köpte jag på ICAMAXI idag. Detta läste jag i dagspressen. De häftiga Ferraribilarna får sin färg från torkade löss, närmare bestämt honorna av kochenillsköldlusen. Klart det är en hona om den är färgstark. De häftiga blåröda sura flaskorna jäser man upp med mögelsvamp. Innehåller inte mögel antibiotika? Då måste de väl vara lite nyttiga. Skumbananen innehåller gelantin från svin. Fast i dessa tider när man gör om fläskfilé till oxfile och har hästkött i nötfärsen spelar det väl ingen roll vad de har i ”smågodiset”. Gott är det i alla fall.

Hoppas alla får en riktigt bra helg och glöm inte påskpyntet, det är en gammal tradition att ha fjädrar i riset.

Påskris.jpg1