Etiketter

, , , , , , , ,

I går rekommenderade jag snöskoter för blåkullaturen, alla har väl inte tillgång till detta förstås. Den här ”kärringen” hade i alla fall otur, Rolf tog fotot när han var ute med hunden idag. Om han drog fram henne ur snödrivan förtäljde inte historien. Kanske ligger hon kvar där än.

002.JPG4

Katten har krupit fram ur sin håla, har insett att kvaståkningshotet är över för det här året.

2Långfredagen lider mot sitt slut, den har gått väldigt fort till skillnad mot när man var liten. På den tiden satt man i princip på en stol iklädd finklänning hela dagen. Minns att jag som ung var i Norge, närmare bestämt i Hamar och åkte skidor en påsk. Vi satt då utanför hotellet och lyssnade på populärmusik via en liten transistorradio. Norrmännen förfasade sig över de svenska ungdomarna som inte respekterade helgdagen. De har nog ändrat sig  lite nu med tanke på de norska ungdomarnas skärtorsdagsfirande i Strömstad och dessutom spelades det Haevy metalmusik i Norge under långfredagen.

Alla har inte avlagt samma nyårslöfte som jag, det vill säga att försöka bli 10 % snällare under 2013. I alla fall inte den personen som anonymt anmälde till länstyrelsen, att en av våra grannar hade en häst som gick själv i hagen. Den hästen gick i princip på hustomten och hade väldigt mycket mänsklig kontakt varje dag, till saken hör att den till för några månader sedan hade haft hästsällskap. Nu hade den kanske ett par år kvar av sin livstid, ägare och häst var väldigt fästa vid varandra, frågan är vem som pysslade om vem. Eftersom vi bor på landet antar jag att det är någon närboende som gjort anmälan, tänk att folk kan vara så fega och så elaka. Till denna ”någon” tillfaller inte något av mina 10%. Jag säger som Laila Freivalds; Skäms på er?