Etiketter

, , , , , ,

Idag firar vi Valborgsmässoafton och texten i vårsången, ”Vårvindar friska, leka och viska………” är verkligen befogad denna dag. Det har blåst, regnat och varit vindstilla om vartannat. Uppe vid stugan i Lappland kan det dröja tre eller fyra veckor till, innan snön är helt borta men även söderöver i landet är det kallt.  En sådan dag får man ägna sig åt att titta på färgsprakande foton av fantastiska blommor. Det blir man både varm och glad av.Tänk vad ombytlig man kan vara, ena minuten är blomsterprakten i Thailand så fantastisk, i den andra här hemma. Förra veckan siktade jag in mig på Hibiskus.   0 031.jpg1

0 029.jpg1

Kunde inte låta bli att fotografera av de här skönheterna. Den gula var så skir i sin oskulldsfullhet och den rödoranga riktigt sprakade det om av färg. Jag är mest van att se våra röda blommor som vi gärna köper framåt vintern.

Det finns hur många färger som helst, det här är bara ett axplock. Den vackra rödvita tycker jag har en mer dramatsik teckning. Tänker kanske på Röda korset när jag ser den.0 027.jpg1Detta är en av mina favoriter när det gäller färgsättning, dessutom doftar den så berusande (som det står i romanerna) framåt kvällen.

0 030.jpg1

Just nu är jag i alla fall mest bedårad av denna lilla blåa skönhet. Blåsippan ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår. Kan det bli bättre? Trevlig Valborg på er alla, varhelst ni befinner er.

010.JPG1