Etiketter

, , ,

En skön söndag med härligt väder har vi haft idag och som vanligt en ”sommardag” avslutades den med en rejäl regnskur. En riktig rotblöta blev det, kanske det var lika bra eftersom grönskan kommer snabbare efter det. Lite torrt i marken var det allt. Allt beror naturligtvis på var i landet man befinner sig, uppe i norr vid stugan väntar man fortfarande på snösmältningens intågande i byn.

025.JPG1

Så här häftigt kom vattnet från ovan i eftermiddags, efter att det regnat klart tog jag en promenad med hunden. När vi kom på vår lilla skogsväg såg jag en massa vitsippor på håll, det visade sig dock att det var hundratals vinbärssnäckor med sina vita hus.

Har nu igen bestämt mig för att jag måste rensa upp i alla pappkartonger som står i förrådet och kasta det mesta. Har man inte saknat det på tjugo år, antar jag att man inte behöver det. Dessvärre har jag sagt att jag skall göra detta i nästan lika många år. Har i alla fall börjat och för varje kartong jag öppnar och ser var där finns, minns jag gamla saker jag gjort eller haft. Därmed tar det tid, tror knappast att sommaren räcker till. Idag hittade jag en liten pärm, ni vet som en halv A4, de finns väl nästan inte längre? Den var full med gamla maskinskrivna recept som jag tror kommer från femtiotalet. Skall bli roligt att läsa och att prova en del, eftersom pärmen har tillhört min mamma antar jag att några var hennes favoriter. Idag föll jag för det här, har försökt att Googla det, verkar inte som Valloner-ragu är aktuellt längre. Ser lite ”fattigt” ut men vem vet det är kanske gott, jag tycker det har lite av Ria Wägner över sig.

026.JPG1