Etiketter

, , , , , ,

Läste häromdagen i dagstidningen att säkrare sällskap än en bok finns inte, har man en bra bok behöver man inte lägga sig ensam. Det är något jag gärna skriver under på, har svårt att föreställa mig hur tillvaron skulle vara utan att ha tillgång till en bok. Samma person sa även, att ett hem utan böcker är ett hem utan själ, det är nog därför jag alltid velat ha väggarna i vardagsrummet klädda med böcker.

IMG_0002

Mitt kvällssällskap just nu heter MERCURIUM av Ann Rosman, Mercurium är ett slags råttgift. Boken handlar om Metta Fock som på tidigt 1800-tal blev oskyldigt dömd för giftmord och satt på Carlstens fästning. Den varvar mellan dåtid och nutid på ett mycket bra sätt. En roman som naturligtvis är påhittad dock inte helt, för själva grundhistorien är sann. Den här kan jag rekommendera som sommarlektyr.

I morgon är det midsommarafton och den skall firas i gammal traditionell stil med ”majstång” och lekar samt kaffe i det gröna. Efter mitt besök på ICAMAXI i eftermiddag har jag förstått att det är i morgon som svenskarna äter årets största matportioner. Hela parkeringsplatsen var fylld av bilar och här talar vi om stooor parkeringsplats. Inne i affären var det knökfullt, dessutom skulle alla scanna sina varor vilket fick till följd att scanningsystemet rasade ihop på centrala ICAs huvudkontor. Antagligen var det lika i alla butikerna. Ja det är inte lätt med det tekniska, tacka vet jag de gamla lanthandlarna.