Etiketter

, , , , , , , , ,

Hade en fundering kring benämningen farmor, att det innebär att en farmor är fars mor är väl tydligt för var och en. Svårare blir det i USA där man säger grandmother till både mormor och farmor. Bäst kanske i Norge där ordet är bestemor, det låter härligt tycker jag, enkelt bäste mor fint va?

Annars går väl tankarna till romanen, Farmor och vår Herre som Hjalmar Bergman skrev nån gång runt 1920 tror jag, där ser man en lite kraftig, gråhårig och bestämd dam framför sig.

Det är klart en annan farmor de flesta känner till är farmor Anka men jag vet inte om det är någon liknelse jag känner för.

Igår hade jag förmånen att få göra en shopping och fikarunda med det sextonåriga barnbarnet, jag berättade då vad som stod på min agenda framöver. Hon replikerade med, men farmor du är alldeles för upptagen. OK men vad skall en farmor göra, frågade jag. Svaret kom snabbt, hon skall baka bullar.

För att döva mitt samvete bjöd jag Rolf på kanelbullar i ”nya” fikahörnan i trädgården.

010

Dessvärre hade jag inte bakat bullarna men de var goda och hembakta av Sofia (ett av barnen i huset).