Etiketter

, , , , ,

Här kommer en söt liten historia från levande livet. Min sonhustru och en henne närstående person skulle ”natta” bina i kuporna inför deras vintersömn i helgen som gick. Dessvärre var en drottning i en av bisamhällena olämplig som ledare, detta trots att hon var av kvinnligt kön. Hon agerade antagligen som uppviglare för arbetsbina och sådant kan inte få passera ostraffat, hon dömdes alltså till avlivning. Nu är detta straff inte alltid lätt att genomföra och i skrivande stund vet jag inte om försöket lyckades.

Hennes vapendragare tyckte att straffet var för våldsamt och gick därför till attack mot den person som stod närmast och som dessvärre även hade en liten glipa i sitt hattflor. De visade sig från sin givmilda sida och gav personen ett antal stick, motståndskraften mot dessa stick var stor och inget hände. Men ack, framåt kvällen kändes det ordentligt och sjukhusets akutmottagning fick uppsökas.

Som tur var finns det behandling mot elaka bin så det hela löste sig, trodde dom. Sjuksköterskan började då klaga över att det kröp och kändes konstigt i hennes byxor, och hon gav plötsligt till ett litet ljud ungefär som om något stuckit henne.

Mycket riktigt där satt ett litet modigt bi som på egen hand fortsatt kampen, ett argt bi ger sig inte så lätt. Tänk vilken kampanda att först bida sin tid till dess att det var dags att åka till akuten, sedan följa med in och där attackera den som försökt hjälpa ”biförgöraren”, vilket mod. Om biet sedan fick akutvård eller åkte ut via soporna, ja det förtäljde inte historien.