Etiketter

, , , , ,

Vissa saker kan man aldrig säga eller bli påmind om för ofta. Just nu är det den tiden på året, när många insamlingar gör sig påminda, det är galor för världens barn och det är rosa dagarna med mera. Allt är behjärtansvärt och man kan inte nog betona dess värde.

Själv är jag en stor beundrare av ett projekt som inte är så litet längre. Det är Gatubarn i Nepal, www.gatubarnnepal.net en förening som grundades av en f.d. arbetskamrat till mig. Hon arbetar ”stenhårt” med detta och ingen gåva är för liten. För endast 100:- kan du bli medlem och får då regelbunden information om vad som händer på ”hennes” barnhem. Gå in på hemsidan och läs, den sidan lämnar ingen oberörd. Just nu är Eva i Nepal och besöker barnhemmet och andra platser, läs vad hon skriver på facebook. Se texten nedan.

Vår tidigare styrelseledamot, medlem och ordförande är på besök hos barnen i den lilla kristna församlingen i Santinagar slumområde i Kathmandu. Tio små barn bor bakom kyrksalen och ytterligare andra barn i området får mat genom kyrkans försorg. Tack vare bl a C Storhammar har de fått varma vinterkläder, filtar, täcken och leksaker. Vi skickar från föreningen ut säckar med ris, linser och andra livsmedel. De har inte så mycket stöd för att klara sina stora åtaganden och jag hoppas fortfarande att någon församling hemma i Sverige ska vilja ”adoptera” denna lilla församling i Kathmandus slumområde. Nu får de lite hjälp från vår förening och några privatpersoner som Catarina. Men det behövs mycket mer för att klara 10 småbarn i permanent boende och 70 barn till som de försöker ge mat när de kan.

Är det någon som vet någon församling som skulle vilja ställa upp som ”fadder” hör gärna av er till Eva. Det är så lätt att man bara ser till sitt eget och tycker sig inte ha råd eller ork för andra, men ni kommer väl ihåg Lina Sandells text i sången, Gör det lilla du kan, gör det villigt och glatt, snart de dyrbara tillfällen fly…….