Etiketter

, , , , , , ,

Ibland vill man ha lite underhållning av det slag att man inte behöver anstränga sig, det skall bara finnas i bakgrunden någonstans. Det spelar ingen roll om det är på TV eller på radion, bara det är ”sådär lagom”.

Igår lyssnade jag på radion en stund, satte på den bara på måfå och det visade sig vara en intervju med Carolina Falkholt. Konstnären vars motiv oftast är kvinnors könsorgan. Jag har inga synpunkter på hennes motiv även om jag aldrig skulle hänga något av dem i vårt vardagsrum. Det som jag reagerade på var hennes svar på de ställda frågorna, tidpunkten för programmets sändning var när många äter middag och det är säkert många barn kring matbordet som lyssnar. Kanske är jag gammaldags men finns det inget som heter ett vårdat språk längre? Helt otroligt att kunna svara på ett så osmakligt sätt, kan det bero på brist av ordförråd?

Då är jag gladare för svtplay som möjliggör att jag kan se en del program när jag själv vill. Det blev alltså ”Stjärnorna på slottet idag”. Lasse Åberg var huvudperson och det gjorde han med bravur. Förutom att vara en duktig artist, konstnär, ja allt så verkar han vara en väldigt mysig person. Kom att tänka på en söt historia.

Sonen skulle fylla tror det var 8 år och önskade sig en tavla av Lasse Åberg med Musse Piggmotiv. Det slumpade sig så att Lasse just då hade en utställning av sina tavlor i Enköping. Sagt och gjort vi åkte dit, tittade ut och köpte en tavla och jag berättade även att den skulle bli en födelsedagspresent. Eftersom de gärna ville ha tavlorna kvar till utställningens slut, lämnade jag vår adress så att den kunde levereras direkt efteråt. När födelsedagen infann sig drygt två månader efteråt gick sonen ut för att hämta in posten. Med sig tillbaka hade han ett vykort föreställande Lasse Åbergs Musse Piggsamling, på kortet skrev Lasse att han för tillfället var i fjällen med familjen och att han kommit ihåg sonens födelsedag och därför ville sända en hälsning. En person som anstränger sig så för en helt okänd liten kille måste vara en fantastisk medmänniska och det tyckte jag framkom även i TV-programmet.

Annons