Etiketter

Idag var det lagom väder för lite fönsterputsning, inte för soligt och inget regn. När det var dags för altandörren såg jag denna. 016.JPG1 Tror att det är en ”Spökspindel” ser ut så på teckningen. Det finns flera arter av spökspindlar men de flesta finns i USA och endast art en av dem i Sverige. Naturligtvis skall en av dem bosätta sig hos oss. De håller gärna till på lite högre nivåer och de bygger inga nät. Den här satt i godan ro mellan dörrarna, så det blev Rolf som fick öppna den. Jag är inte förtjust i spindlar, hade nog hellre mött den nästan 4 dm långa råttan som dök upp i ett skåp hos en familj i Solna igår. Fast kanske inte, jag läste i tidningen att även deras katt la benen på ryggen o sprang iväg när den kom.

019.JPG1Här är den fotograferad underifrån, hanen lär kunna ge ifrån sig ett ljud som skall kunna uppfattas även av människor. Ljudet skall kunna locka till sig honor, för min del är det mer avskräckande än lockande.

Ja den här spindel verkade må bra och dessvärre försvann den utom synhåll när Rolf öppnade dörren. Den här figuren hade mindre tur, här är det ingen som delat på dörren sedan i höstas. Det kan man nästan se.

023.JPG1

Annons