Etiketter

Här är en favorit i repris, ett recept jag hade i bloggen för över ett år sedan men som verkar ha kommit bort. En favorit hos oss, lättlagat eftersom det kan förberedas och göras i god tid. Dessutom går det att frysa resterna för att ha vid senare tillfälle.

Benfria fläskkottletter/filé, för 4-6 personer beräkna 4-8 fläskkottler eller 1 kg filé skurna i 2-3 cm tjocka skivor. Vispa 3 dl grädde tjockt, blanda med 7 dl Creme fraiche (gärna hälften med franska örter eller annan kryddning, annars kan man ta en 1 tsk salladskryddor), 1,5 dl soya, 2 tsk Sambal olek. Se till att det blandas väl.

Lägg köttet i en ugnsäker form , slå över blandningen, gratinera i ugnen i 1,5 tim i 175 grader. Köttet skall vändas efter halva tiden. Servera med potatis och sallad.

OBS. Soyan gör att såsen blir svart och ser bränd ut men det är helt OK. Rör lite i den före servering så ser det mildare ut. Det är väldigt gott och åtgången brukar vara stor så gör inte för lite.

Detta recept fick jag när vi var hos goda vänner och har använt mig av det många gånger.

005.JPG1

Annons