Etiketter

, , ,

Idag hade vi en träff i skogen, det var jaktlaget med respektive som träffades för en trevlig eftermiddag tillsammans. Det har blivit lite av en tradition att vi träffas för att grilla och ha lite tävlingar en gång varje vår. En av männen är väldigt duktig på att göra grillspett så vi andra behöver bara njuta av det hela.

IMG00022.jpg1

Lite avslappnat och utan jakthistorier satt vi den mysiga grillplatsen, den blir mer och mer bekväm för varje år. Den här gången var vi femton personer och efter grillningen var det dags för lite tävling i skytte.

Tilläggas bör att det bara är männen som ingår i jaktlaget men vi alla deltar i skyttetävlingen. Först började vi med gevärsskytte och den högsta poängen man kunde få var 25. Jag var helt nöjd med mina 19 poäng och accepterade snällt att Rolf fick högre poäng, eftersom han tränar mera.

IMG00030.jpg1

Det bjöds på kaffe med smarriga kakor samt fransk chokladtårta, inte den vanliga picnicmaten här inte. Det roligaste momentet var pistolskutningen, där vi sköt 6 skott vilket då blev högsta möjliga poäng. Här fick jag högsta poäng av alla, det vill säga sex poäng medan Rolf fick tre poäng. Jag accepterade även detta resultat.

Sist provades ett något kraftigare gevär vilket jag avstod ifrån, Rolf gjorde nog bästa resultatet där. Han sköt inte bara ner måltavlan utan även lövträdet gick av på mitten. Det kan man kalla fullträff.

IMG00031.jpg1

Det blev en trevlig eftermiddag med trevligt sällskap, god mat och ljuvlig vårsol vad mer kan man begära.

Annons