Etiketter

, ,

Det är kanske dags att fundera på om man skall börja spara lite. Tittar man på Ericsson aktierna från 20 år tillbaka så kan man se att de har rasat enormt. Idag när jag lyssnat på nyheterna börjar jag bli lite orolig. Hur skall det räcka till allt, ja jag tänker inte på mig själv utan det är mer omsorg om andra. Ericssons koncernchef Westerberg tjänade bara runt 24 miljoner förra året, antar att han skänkt det mesta till välgörenhet. Det måste ju vara omöjligt att göra av med 2 miljoner i månaden och ändå hinna med att arbeta?

Sedan har vi kostnader till ”agenten” i Grekland för att få till stånd ett avtal, 151 miljoner. Eftersom vinsterna varje år knappast uppgår till denna summa kan man undra hur det går ihop sig. Det är nog dags att alla aktieägare ser till att spara ordentligt för att kunna sätta in mer pengar i företaget. Annars är jag rädd för att det vare sig går att ”köpa” nya säljavtal eller höja Westerbergs lön i framtiden.

Hur kan man spara lite i vardagen, här är ett tips från Ann-Britt i Västerås. När Rolf fick en present i helgen kommenterade vi att omslags pappret var så snyggt. Dessutom av bra kvalité, oftast är de tunna och sladdriga och dessutom går det lätt sönder.

IMG.jpg1

Tipset var följande, pappret visade sig vara från en tapetrulle därav den härliga tjockleken. En presentpappersrulle på 2,5 meter brukar kosta mellan 20 -25 kronor och vara väldigt tunt. Det här var så snyggt och kraftigt, kanske finns det en rulle i något skåp därhemma eller passa på o köp i affären när de rear överblivna tapetrullar. Såg häromveckan att det fanns på Rusta och de var billiga.

Om just det här exemplet stärker Ericssons ekonomi vet jag inte men det är i alla fall ett försök att spara några kronor.