Etiketter

, , , , ,

Då även denna dag visat sig från en mindre angenäm sida, har jag valt att vara inomhus. Lite städning och hör o häpna TV-tittande. Jag har aldrig varit mycket för att titta på TV dagtid, inte så mycket på kvällstid heller. Sedan vi köpte ny TV har det visat sig att den mest visar sportprogram vilket naturligtvis tilltalar Rolf.

Idag råkade min blick fastna på en rubrik när jag ögnade igenom TV programmet. Det första var BBC som visade Dangeroous roads, ett fantastiskt program. Två personer Greg Davies och Rhod Gillbert   som bilade från en plats i Nepal genom Kathmandu och fram till kinesiska gränsen. Där tog resan slut men vilken resa, vägarna var otroliga, jordskred och branta stup. Många strapatser och även en inblick i natur och kultur. Ett väldigt naturligt program där man i princip levde med hela tiden. Inget tillgjort eller förskönat, rekommenderas verkligen att ses på.

Efter det ett naturprogram om världens 60 farligaste djur på kanal Animal. Även detta program är mycket sevärt, har lite svårt att förstå hur man vågar leta upp och ibland även ta i dessa farliga/giftiga djur.

009.JPG1

Inte nog med att han matade krokodilerna, han simmade väldigt nära dem också och alla vet att krokodiler är snabba djur.

Ormar är inte min förtjusning men idag satt jag blickstilla framför TV:n och såg på vattenmockasin, skallerorm, grön mamba med flera sorter.

023.JPG1

Inte utan att man drar upp benen under sig i stolen.

022.JPG1

 

005.JPG1

En liten säl blev jagad av en stor lömsk vithaj, sälen var tillräckligt smart för att undkomma. Han simmade nämligen nära båten där Steve och fotograferna var och de bogserade honom till ett område där det växte mycket alger. Väl där kunde han skydda sig för hajen som inte gärna simmar in där, så slutet gott allting gott för denna gång.