Etiketter

, , , ,

Det där med långresa kanske kräver sin förklaring, själva resan gjordes i en skön stol framför TV:n. Med den nya teven som har en ganska stor skärm är det en fröjd att framför allt se naturprogram, fast Rolf hävdar att den lämpar sig lika bra för fotboll. Nåväl ikväll har jag tittat på BBC HD, programmet heter Indian Ocean med Simon Reeve det handlade till stor del om hur man förstör Indiska oceanen med utfiskning bland annat. Simon åkte från Sri Lanka till Bangladesh och mötte även eldsjälar som strävsamt försöker arbetar för att återställa tingens ordning här på jorden. Dessa program kan rekommenderas.

På facebook har jag i dagarna matats med en liten reklamsnutt om hur man enklast halverar små tomater. Det verkar som att alla facebookanhängare har delat denna information. Blev där för sugen på att prova om det fungerade.

Lägg små jämnstora tomater på en assiett.

002.JPG1

Lägg en likadan assiett ovanpå, obs det måste bli en liten öppning emellan. Ta en vass kniv och skär rakt mellan de två assietterna. Man måste dock trycka ihop assietterna med ena handen.

003.JPG1

Visst funkade det och fort gick det, helt klart ett litet tidsbesparingsmoment.

004

Middagen som Ina komponerat blev väldigt bra och får benämnas som årets första grillmiddag. Efterrätten fick jag bestämma själv och det blev en tårta. En tårta som skulle tilltala alla, ingen marsipan, ingen grädde osv, inte helt lätt. Här är en beskrivning av vad jag gjorde och den försvann som en avlöning.

Frukttårta

013.JPG1

En förpackning färdiga sockerkasbotten om tre bottnar. Lägg en botten på fatet och bred på jordgubbssylt samt Ekströms vaniljkräm, lägg på ytterligare en botten och bred på 2 dl vispad grädde utrörd med jordgubbssylt därefter den tredje botten. Låt den stå och dra till sig så att den blir saftig. Runt kanten tog jag en ”slickepott” och smetade ut choklad som stelnar i kylen (tuben som finns vid glasshörnan) strödde på lite strössel.

019.JPG1 På så vis blev det en fin kant. Därefter la jag på 1 burk mandarinklyftor, 1/2 ban i skivor, 1 litet paket hallon, 1 litet paket blåbär, 2 små paket jordgubbar så att det bildade lite höjd och mönster.

2 dl vatten, 1 dl blandsaft, 4,5 gelatinblad som jag lät bli lite tjockt i kylen, Skeda ut med en tesked och pensla försiktigt över bären. Det blev ett mellanting av tårta och efterrätt, frisk i smaken och syrligt god. Eftersom det är minimalt med grädde i den så serverade jag vaniljvisp i skål bredvid för de som så önskade.

 

Annons