Etiketter

, , , ,

Vi är sex damer som brukar träffas ungefär var femte vecka om man slår ut det på ett år. Vi har under en tid haft sopplunch vilket har varit spännande då det bjudit på många olika smakupplevelser. Idag var det sjuttitalstema, ni vet vit duk, brutna servetter och robusta tallrikar. Det serverades varma smörgåsar, jag tror inte jag har ätit dem sedan sjuttitalet. Vitt bröd med räkor, kryddor och över alltihop en rejäl klick av vispad äggvita utrörd med äggula och majonäs. Efter att ha gratinerats i ugnen tills det fått fin färg serveras det med grönsallad.

Man kan naturligtvis ha olika pålägg men den vispade vitan är obligatorisk. Tänk så länge sedan det var och tänk så gott det är.

003.JPG1

Efter detta serverades en hembakt kaka/tårta och när jag fått receptet skall jag gärna dela med mig av det. Den är perfekt att servera efter maten.

Det diskuterades böcker, om det berodde på att det idag är Världsbokdagen vet jag inte kanske var det en slump. Världsbokdagen instiftades av Unesco 1995 och syftet var att uppmärksamma böcker och upphovsrätten. Vi delade med oss av olika boktips till varandra. Själv har jag ett problem, nu har jag läst Dehlis vackraste händer och Dimma över Darjeling och nu säger jag bara, snälla snälla Mikael Bergstrand skriv en fortsättning. Jag måste bara få veta hur allt utvecklar sig framöver.

 

Annons