Etiketter

, ,

Efter att vi nu haft och har väldigt finna ljusa och varma dagar, kommer vädret på Valborgsafton att bli något sämre. Det pratas till och med om lite snöbyar. Visst det kan tyckas vara synd om alla som skall titta på valborgseldarna, lyssna på vårsånger eller helt enkelt bara fira valborg. För mig passar det precis, det får regna småspik om så är. Anledningen till dessa mörka tankar är att en tand gick av, precis vid roten. Dessutom var det kindtanden längst in, kan det bli värre? Går den att bygga på eller måste roten dras ut? I så fall hur skall detta gå till? För en som verkligen lider av tandläkarskräck och börjar oroa sig en vecka innan besöket, kan jag tala om att det tär på krafterna. Får man sedan en tid på valborgsmässoafton kl 14.30 är nog måttet rågat. För min del får det gärna vara mulet väder då kommer det i harmoni med min egen stämning.

En tröst i bedrövelsen är att jag hittat en ny bok att kasta mig över.

tigerporten.jpg1

Tigerporten av Christina Courtenay, en engelska som till hälften är svensk.  Handling det är 1732 i Göteborg, och den viljestarka Jess von Sandt vet bara alltför väl att det är männens värld. osv. Alltid roligt att hitta nya författare att sätta tänderna (om man har några kvar vill säga).