Etiketter

, , , ,

Nu grönskar det såväl inne som ute. Det lär vara sommar när det varit 10 grader varmt under fem dygn i rad på flera ställen i Sverige och nu är målet uppnått. Det hände under senaste dygnet och därmed är det sommar. Det är då grillkvällarna börjar med alla feta dippar och såser. För att underlätta det dåliga samvetet när man frossar i alla kalorier, ja då lagar man nyttig ibland. Så var också min tanke idag, Spenatsoppa fick det bli och spenatsoppa blev det. När jag såg på ett TV-program, ”Mästarnas mästare” för någon vecka sedan var det en deltagare vilken tillagade en ”spenatsoppa”. Dessvärre fick man inget recept uppläst så det fick gå efter fantasin.

Spenatsoppa 008.JPG1

Spenat/Broccolisoppa 4 port.

150 gram fryst broccoli (tina o kör i mixer)i, 200 gram fryst stuvad spenat blandas med 6 dl vatten och låt det koka upp. Lägg i 1 buljongtärning kött/grönsaker, koka ytterligare 4 minuter, red därefter av med mjöl och lite mjölk/vatten. Allra sist mixa 2 avocado och rör i. Smaka av och krydda ev. med mer salt o peppar. Servera med ägghalvor, om man vill kan man skiva några prinskorvar eller någon annan rest från kylskåpet. Jag hade en liten bit stekt kycklingfilé som jag hackade i. God sommarmat.

Nu är det så att det är väldigt frestande att hälla soppan i en mixer för att få den helt slät. Dock vet jag mycket väl att det är omöjligt att mixa en varm soppa, den måste i så fall kallna eller göras i mycket små portioner. Varför? Jo den nästan exploderar när den körs igång och det med sådan kraft att det är omöjligt att hålla emot.

Spenatsoppa 001.JPG1

Därför skall jag nu tvätta köksgolvet, min tröja, diskbänken och även lite andra ställen. Men som man brukar säga ”själv göra själv ha”, grönt är det i alla fall.

Spenatsoppa 003.JPG1