Idag har vi trots kyla och lite småregn gått in vårmånaden maj och med lite tålamod kommer vi snart att omges av skir grönska, ljuvligt vårväder och massor av pollen. Sedan kommer det bara att rulla på, fästingar, huggormar, bin och getingar ja hela kittet av sommarens upplevelser är på gång. Vi hoppas naturligtvis på att vi går en ljus och fin tid till mötes.

När vi fikade och läste dagstidning/lyssnade på nyheter idag kunde jag inte låta bli att reflektera hur vi människor är. Jag sa till Rolf att egentligen består världens befolkning av en del som svälter, fryser och lider på grund av fattigdom och dåliga naturtillgångar. En del drabbas av naturkatastrofer, jordbävningar, ras, orkaner, tsunamis med mera. Ytterligare en del lever under svåra förhållanden med maktgalenskap, tyranni, förtryck och våld. Det finns även en del som gör allt för att försvåra och härska. Sedan har vi en stor grupp som har, mat, värme och kan njuta av livet, även om det sker med lite skyddsglasögon för omgivningen.

Läste i tidningen om Mona Sahlins tal i Jönköping den 1:a maj där hon var mycket tydlig och skarp i vad hon tycker om våld, nazism och otrevliga demonstrationer. Utan någon politisk värdering måste jag ändå säga att hon höll ett lysande tal. Tänk om fler vågade uttrycka sig så kärnfullt.

En sak jag har svårt att förstå är, varför hade så många av de som demonstrerade i Svenskarnas parti i Jönköping igår masker för ansiktet. För mig verkar det som att man inte vill visa vem man är, förhoppningsvis skäms för sitt budskap om man trodde på det skulle man våga stå för det och visa vem man är??

I radion hörde jag även hur man under gårdagen var aktiv i de olika kyrkorna, en barnkör sjöng, Jesus älskar alla barnen, alla barnen på vår jord. Röd och gul och vit och svart, gör detsamma har han sagt….  Den sången är vi nog många som har hört/lärt oss i söndagsskolan frågan är hur många av oss som lever efter dess innebörd??

002.JPG1003.JPG1

 

Vi bör kanske lära oss av djuren, man kan vara såväl hund som katt men ändå vara vänner.