Etiketter

Det blev en liten oväntad utflykt i dag, först hade jag tänkt stanna hemma men så tänkte jag, man vet aldrig vad man möter. Den tänkta hårtvätten fick vänta eftersom jag bara skulle sitta i bilen riskerade jag inte att skrämma någon. Så fel det kan bli. Så fort vi kom fram till en vacker liten oas på ”landet” nåja utanför stan i alla fall, såg jag höns. Satt där i bilen och blev helt tagen av deras skönhet, det var inte så många men i flera olika färger. Ett par hade stora tofsar vid fötterna, såg helt exotiska ut. Naturligtvis måste jag ut och fotografera dem och i ärlighetens namn även syna dem närmare. Hade tur för frun i huset kom ut och erbjöd sig hämta lite mat och på det viset locka dem närmare.

020.JPG1
Den här bilden påminner mig om när jag var liten och besökte mina farföräldrar. Visst är det så nära en idyll man kan komma, minns ni de gamla pappersbonaderna? Det här skulle kunna bli en. Hönsen är så runda och har tätt med fjädrar vilket gjorde lusten stor att ta upp dem i famnen o gosa med dem. Naturligtvis är det höns med anor, dessvärre har jag redan glömt vad de hette. En sak vet jag, den svarta hönan som hade några grönskimrande fjädrar på sidan la gröna ägg?

035.JPG1

Några av de andra lade ljusbruna, jag hade tur som fick med mig hem för att kunna fotografera dem ordentligt.

I en hönsgård finns det oftast en tupp, så även här och det var en riktig gentleman som alltid lät hönorna äta först när det vankades mat. Tuppen själv såg ut som om han just var utstigen från ett påskkort av Jenny Nyström.

016.JPG1

Så var det dock inte, det är en tupp av rasen Hedemoratupp. Så stolt och vacker. Det var rena 4H gården att titta runt , 12 kycklingar låg inne i värmen, två hästar i hagen och en massa små nya lamm. Finns det något näpnare än se de små följa efter sin mamma, i synnerhet när det är många små och många mammor. De här hade tjock krullig päls.

003.JPG1

Tänk vad jag hade missat om jag stannat hemma, en stund i denna typ av miljö ger lika mycket näring för själen som en hel semestervecka. För att inte tala om positiva möten med trevliga människor man inte mött tidigare.