Etiketter

, , ,

Aprilvädret har kommit dock i fel månad, tre grader varmt på morgonen och hagel på eftermiddagen. Inbjuder inte till någon längre utevistelse, det är nästan så jag tycker synd om alla stackars kor som nu skall ut på grönbete. Även om det kallas kosläpp så är det betessläpp som menas, korna är sugna på färsk mat efter den långa innevistelsen. Detta är en begivenhet som drar många åskådare, en väninna till mig bevistade ett kosutsläpp häromdagen, dock var hon inte ensam det kom 5 000 personer till. Helt otroligt.

Det föll stora vita hagelkulor i eftermiddag, visst är det vackert fast de enda hagelkulor jag accepterar nu är de som används på ett helt annat sätt. De bör dessutom göra så att man kan grilla en fin rådjursfilé..  Det blev innedag för mig, dels för att sköta om min envisa förkylning och dels för att jag i går släpade hem en trave tyg.

Husvagnen har kommit ut, kan det heta husvagnssläpp? I alla fall har jag länge tänkt att sy överdragsskydd till dynorna, hunden har en benägenhet att hoppa upp i sofforna. Det är väl inte alltid han har skrapat tassarna innan han går in. En inte helt lätt uppgift eftersom eventuella fläckar inte bör synas. Fick bli lite mönstrat, första dynan har fått sitt överdrag klart, en tröst är ju att den i alla fall är väldigt snygg i färgen under skyddet.

001.JPG1