Etiketter

Nu är det nog läge att skriva en barnbok, en titel som, ”Lilla Lotta o avigdagen” skulle sitta bra. En avigdag har jag haft, allt har gått helt fel, borde lagt av redan på förmiddagen men gjorde jag det? Icke.

Tanken när jag vaknade var att nu skulle överdragen till dynorna i soffan i husvagnen sys, allt för att rädda den ljusa klädseln från smutsiga hundtassar. Det var bara ett bekymmer av alla de åtta rygg/sittplatsdynorna var ingen lika, de var rektangulära, inåtsvängda, halvrunda ja alla former verkade vara representerade. Kompetensen vad gäller sömnad hos mig är i princip raka sömmar, alltså uppstod vissa svårigheter.

Efter att hållit på hela dagen lyckades jag nog bara åstadkomma en, och om den kan man tycka mycket. Påminner lite om sagan om skräddaren som skulle sy en kostym men det ”bidde” bara en tumme. Rolf var väldigt nyfiken på hur det skulle bli och nyfiken är han fortfarande.

Nu ligger det hela på is några dagar, för att stilla mig som det så vackert heter vattnade jag blommorna inomhus. De ute står stelfrusna i rabatterna så de klarar sig själva.

006.JPG1

Lite glädje dök plötsligt upp, den här Orkidén blommar nu för tredje gången sedan förra sommaren och mycket blommor är det.

003.JPG1

Även den här lilla kaktusen som Rolfs bror med fru gav oss förra hösten har satt igång med blomning helt plötsligt, får glädjas åt detta tills avigdagen har vänt.