Etiketter

, , ,

Då jag blev så förtjust i Korskullens Camping kan jag ine låta bli att ha med det i bloggen. Visst finns det många trevliga och vackra campingplatser runt om i vårt land, men detta är något extra. I alla fall om man är förtjust i gamla miljöer. Korskullen är belägen mycket centralt i centrum av Söderköping, en kort promenad och du kan flanera efter Göta kanal.

Surfplattan Söderköping 2014 186.jpg1

Eftersom det är grönområden överallt har man alla möjligheter att ha med hunden. När man ser denna campingplats är det lätt att förväxla det med en hembygdspark.

Surfplattan Söderköping 2014 214.jpg1

Själva infarten som syns längst bort har ”Grindstugan” som grannhus och den kan man hyra om man är flera. Det är ett 1700-tals torp med sängplatser för åtta personer man kan även ha självhushåll där. Öppen året om.

Uppställningsplatserna för husvagn o husbil är bra tilltagna med många gröna häckar som skiljer dem åt. Väldigt fina stugor för matlagning, tvätt, dusch med mera som kan användas.

Surfplattan Söderköping 2014 182.jpg1

Vill man inte ha med eget boende finns det små stugor att bo i.

Surfplattan Söderköping 2014 230.jpg1

Är man kaffesugen så driver ägarens fru en liten kaffestuga på kullen, förutom goda våfflor erbjuds även en vacker utsikt över staden. Det är det mer moderna vita huset strax ovanför det gamla torpet.

Surfplattan Söderköping 2014 226.jpg1

Här syns ett annat förrådshus, ja som ni ser kan man ägna några timmar bara åt att se sig omkring på det lilla campingområdet, vill man ta sig längre kan man hyra cyklar i receptionen. Naturligtvis finns det ett annat boende i form av vandrarhem strax intill. Det som inte finns är en pool men å andra sidan finns det inom att avstånd av 400 meter så det fungerar bra med bad ändå. Vill man ta en tur till Kolmården är detta ett bra boendealternativ då det endast är 45 km dit.

Surfplattan Söderköping 2014 179.jpg1

Kronan på verket är dock den gamla väderkvarnen som står högst upp på kullen och kan ses vida omkring. En otroligt vacker syn när solen går ner.