Etiketter

, , , , , , ,

Just nu befinner vi oss i vad man kan kalla för förändringens tid. Då tänker jag inte på min matta vinterbleka hy eller håret som behöver klippas och åtgärdas på alla möjliga sätt. Snarast är det allt som händer i naturen och det bara på ett par dygn. Att det inte blev någon blogg i går berodde på att ett av barnbarnen var hos oss och låg över. En förmån när en tjej på nästan 18 år vill komma och hälsa på ibland, då njuter vi bara. Ja, så spelar hon och jag dataspel och faktum är att vi fortfarande lär varandra, gott så.

007.JPG1

Den fantastiska vita busken på tomten gick snabbt i blom och tyvärr tappar den nu bladen lika snabbt. Nu blir det gröna blad och så småningom fullt av röda bär till fåglarnas förtjusning.

På gräsmattan är det ganska mycket gullvivor och det får mig alltid att tänka på den gamla barnvisan. Får man inte lite vårkänslor då vet jag inte när de kommer.

003.JPG1

Sjön glittrade som silver,
och körsbärsträdet stod i blom,
och svalan kvick och munter
just hit med våren kom.

Gullvivans plym sågs vaja,
bofinken slog så glada slag……

Bofinken har tinat upp från vinterkylan, och flygsnapparen söker nytt bo. Det är två herrar som nogsamt inspekterat vår fågelholk med inbyggd videokamera. Nu väntar vi bara på vem av dem som kan hitta en hona också, för att därefter flytta in. Den skall ju godkännas av damen ifråga först, känns det igen?

015.JPG1

En annan gul blomma som har dykt upp och som även är mycket mer generös av sig är maskrosen. De är väldigt fina just nu, kanske de går att använda till något? I lördags fick vi provsmaka en ny produkt från Pågens, igår kom den ut i handeln.

008.JPG1

Även den är gul såväl påse som vaniljkrämen Bunsen är fyllda med. Risk för att man äter upp hela påsen för goda var de, storleken gör att man får betrakta dem som en småkaka och inget ”grovdoppa”. (Förvillande lik potatis på bilden).